Translate

duminică, 6 octombrie 2013

Rezultat RMN, 30.09.2013



 ID PACIENT: 14470                           NUME SI PRENUME: ALEXANDRA DANIELA ARON DATA : 30.09.2013                                                                                                                                                                                                                                                                 DATA NASTERII: 19.04.1988 (F)
 1

Data examinarii si descriere: 30.09.2013 –  RMN cerebral

La nivelul regiunii frontoparietotemporooccipitale drepte se constata un defect mare de craniotomie. O imagine hipodensa cu diametrul maxim de 18 mm a fost localizata la nivelul parenchimului ariei epidurale.
Modificari postoperatorii de encefalomalacie au fost localizate la nivelul lobului frontal – diametrul transvers maxim 85 mm si la nivelul regiunii parietotemporooccipitale.
Postcontrast se constata o zona de tesut tumoral – diametrul maxim de 34 mm ce tapeteaza cavitatea post craniotomie.
Se inregistreaza o modificare a liniei mediane de aproximativ 11 mm spre stanga, pedunculul cerebral drept este impins spre stanga datorita compresiei mezencefalului.
Un cateter cu rol de drenaj al cavitatii postoperatorii se observa de-a lungul cornului temporal al ventriculului lateral drept. Ventriculul lateral drept e comprimat din cauza efectului de masa.
Se observa compresia masiva a ventriculului 3 si dilatatia ventriculului lateral stang din cauza drenajului precar.
Elementele fosei posterioare, bulbul rahidian, emisferele cerebrale, ventriculul 4 si cisternele bazale – aspect normal.


Cu respect,
Medic radiolog A. Murat Dokdok

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu